Naar een huis met stadswarmte
Verhuis je naar een huis met stadsverwarming? Er zijn drie varianten: Stadswarmte, BronWarmte en stadswarmte die via kostenverdeling wordt verrekend. Lees meer over de verschillende vormen, hoe je de verhuizing doorgeeft en wanneer.Altijd tijdig doorgeven
Waar je ook naartoe verhuist, geef altijd op tijd je verhuizing door. Dat mag al vanaf een maand of 3 van tevoren. Dan kun je meteen aan ons doorgeven dat je naar een woning met stadswarmte verhuist, en welke soort stadsverwarming dat is.Misschien ben je al klant bij Eneco en blijf je dat straks, ook voor stroom. Fijn dat je blijft! Geef ons door hoe je nieuwe situatie wordt, dan verwerken we ook meteen de situatie met stadswarmte. We hebben voor het verwerken van je aanvraag voor stadswarmte je sleuteldatum en (als je al klant bij ons bent) je klantnummer nodig.
Misschien heb je een andere leverancier voor stroom of gas of ben je helemaal nieuw bij Eneco: dan heten we je graag welkom! Geef je verhuizing door aan onze Klantenservice.
Wat is stadswarmte precies?
Bij Eneco kennen we drie systemen.
- Stadswarmte van Eneco
Deze vorm van stadsverwarming zorgt voor een aangename temperatuur in huis en een lekker warme douche. Het is restwarmte die bijvoorbeeld ontstaat bij de productie van elektriciteit of het verbranden van afval. Via de leidingen van een speciaal aangelegd warmtenet komt deze warmte in je huis. Dat is een stuk duurzamer dan ieder huis apart verwarmen met een cv-ketel.
- Bronwarmte
Ga je verhuizen naar een woning met Bronwarmte van Eneco, dan levert een warmtepomp in huis warmte, koeling en warm water. De warmte is afkomstig van een warmte/koude-opslag(WKO)- installatie in de wijk.
- Warmte in rekening gebracht via een EKV-systeem
Dit is eigenlijk geen ander systeem, maar wel een andere manier van in rekening brengen van stadswarmte. Het wordt Warmtekostenverdeling of een systeem met Elektronische KostenVerdelers (EKV) genoemd. Bij EKV heeft iedereen in een wooncomplex metertjes in huis voor het registreren van het warmteverbruik. Je krijgt geen meterstandenkaart van ons; het bedrijf Ista neemt de meterstanden voor warmte op afstand op. Heb je een aparte meter voor warm tapwater, dan leest Ista die ook uit en geeft het verbruik door aan Eneco.
Via je verhuurder of rechtstreeks?
Verhuis je naar een huurhuis met een warmtepomp of EKV, dan kan de warmte op twee manieren in rekening gebracht worden: via de verhuurder of rechtstreeks aan jou door Eneco. Brengt de verhuurder de warmte bij je in rekening, dan krijg je van hem de afrekening. Je hoeft je dan niet bij ons aan te melden voor warmte. Neem je de warmte rechtstreeks van ons af, vergeet dan niet bij je verhuizing je bij ons aan te melden voor warmte.Warmte van Eneco is een duurzame stap voor de toekomst
Samen zoveel mogelijk bestaande warmte (her)gebruiken is een duurzamere oplossing dan een eigen cv-ketel om nieuwe warmte te maken. Met Warmte van Eneco help je mee met de ambitie om Nederland van het gas af te krijgen.Stadswarmte van Eneco heeft als groot voordeel dat het duurzaam is: samen bestaande warmte (her)gebruiken is natuurlijk veel duurzamer dan ieder een eigen cv-ketel om nieuwe warmte te maken! Het is bovendien gemakkelijk, want je hoeft de installatie niet zelf te onderhouden. Tot slot: met stadswarmte loop je voorop in de ontwikkeling naar een gasvrij Nederland. Daar hoef je zelf verder niets extra’s voor te doen. Mooi toch?