Installatie van je warmtepomp
Het is zover: je hebt een warmtepomp gekozen en de installatie komt eraan. Het duurt meestal 1 of 2 dagen om de hybride warmtepomp te installeren. Dat hangt af van het type warmtepomp. Onze installateurs hebben de juiste scholing en certificaten, voor een deskundige installatie. Lees hoe de installatie in zijn werk gaat, zodat je precies weet wat je kan verwachten.Dit kan je zelf doen om de installatie voor te bereiden
Voor onze monteurs is het belangrijk dat ze direct aan de slag kunnen. Dan kunnen ze binnen de afgesproken tijd netjes installeren. Bij de schouw hoor je vaak al op welke plekken de monteurs aan het werk gaan. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk ruimte hebt gemaakt op die plekken en sowieso in de buurt van de cv-ketel. Dan heb je aan het eind van de dag niet alleen een nieuwe warmtepomp, maar ook een lekker opgeruimde zolder!Zo gaat de installatie
Sommige warmtepompen kunnen we in één dag installeren. Voor andere warmtepompen hebben we 2 dagen nodig. Als dat zo is, dan doen we op de eerste dag stap 1 en 2. En de tweede dag de rest.We doen ons best om de cv-ketel na de eerste dag te laten werken, zodat je die avond verwarming en warm water hebt. Dat hangt af van de woning en het model warmtepomp. In sommige gevallen lukt het niet om de cv-ketel werkend te krijgen. Dan heb je pas de volgende dag verwarming en warm water.
Stap 1: Binnenunit
Allereerst plaatsen we de binnenunit van de warmtepomp naast je cv-ketel en sluiten de cv-leidingen erop aan. Als het nodig is, wordt de elektra aangepast. De aansluiting van de thermostaatkabel naar de cv-ketel verplaatsen we naar de warmtepomp. We verbinden de warmtepomp en de cv-ketel met elkaar. Indien nodig, wordt een extra buffervat geplaatst om te voorkomen dat de warmtepomp steeds aan- en uitschakelt.
Stap 2: Buitenunit (optioneel)
Heb je gekozen voor een warmtepomp met buitenunit? Dan plaatsen we deze op de met jou vooraf afgesproken plek. Bijvoorbeeld met beugels aan de buitenmuur, op trillingsdempers op het dak of op de grond. Kan de condens vanuit de buitenunit niet weg, dan plaatsen we ook een condensafvoer. We koppelen de koelleidingen en elektra tussen de buiten- en binnenunit. Om de koelleidingen en de elektrakabel van buiten naar binnen te brengen, boren we een gat.